Hiroshi Kato Shihan

In 2008 is Kato Hiroshi Sensei voor het eerst in Europa verwelkomd door ‘Itten dojo’. Sindsdien gaf hij elk jaar in Nederland een stage en bezoeken studenten van Itten zijn dojo’s in Tokyo.

In 2010 is de ‘Itten dojo’ hernoemd naar Itten Suginami Aikikai en is daarmee officiële een tak geworden van Suginami Aikikai Tokyo.Suginami Aikikai is onze officiële connectie naar de Aikikai So Hombu in Tokyo, Japan en is verantwoordelijk voor het afnemen van de examens van alle Yudansha .

Sinds het overlijden van Kato Hiroshi Sensei in december 2012 is Seiji Ido Sensei de Dojo Cho van Suginami Aikikai. De jaarlijkse stages in Nederland worden door hem voortgezet.

Ter nagedachtenis van Hiroshi Kato Shihan

“Op 2 december 2012 is Hiroshi Kato Shihan na een kort ziekbed overleden. Hij was net terug gekomen van een aantal stages in Nederland, Schotland en de U.S.A. Hij heeft een zeer actief schema aangehouden tot de laatste dagen van zijn leven, met het verspreiden van zijn speciale aikido en zijn visie van wat O’ Sensei leerde.
Hij was één van de laatste, nog levende, directe leerling van de grondlegger. Hij was een vriendelijk en zachtaardige man en erg vaardig. Hij gaf les met veel plezier en humor, maar altijd met een kern van echte Budo.
Hij was een krijger in de breedste zin van het woord. Het was een eer en een voorrecht om te worden geassocieerd met deze grote leraar en we zullen blijven trainen in de geest van wat hij heeft gegeven. We zullen hem missen.”

Alec Corper Dojo Cho van Itten Suginami Dojo’s